Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Υλικά συνταγής

2 μέτρια λαβράκια φρέσκα

5-6 πατάτες

2 ώριμες μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες

1 μικρό κρεμμυδάκι κομμένο σε φέτες (προαιρετικά)

2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

μια πρέζα θυμάρι ή ρίγανη

αλάτι – πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα λαβράκια μας τα αλατίζουμε με χονδρό αλάτι (και μέσα στη κοιλιά τους) και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πιρέξ.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κρεμμυδάκι μας κομμένο σε φέτες, το μισό σκόρδο, το μισό μαϊντανό, το θυμάρι, λίγες σταγόνες λάδι τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην αλατισμένη κοιλιά των ψαριών.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κυδωνάτες , τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί μας γύρω από τα ψάρια μας. Βάζουμε στις πατάτες το υπόλοιπο σκόρδο το θυμάρι, το μαϊντανό και τις αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε, να πάνε παντού, τις ντομάτες, αρκετό λάδι και 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό.

Βάζουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45΄περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους. (Προσθέστε λίγο ακόμα νεράκι αν χρειαστεί).

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ