Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

arxiepiskopos genimata1Δεκτή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έγινε σήμερα η Φώφη Γεννηματά.

 

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πέρασε το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής κι έγινε θερμά δεκτή από τον Μακαριώτατο.

θέμα της συζήτησης είναι το πλαίσιο συμφωνίας που ανακοινώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες και για το οποίο το ΚΙΝΑΛ έχει εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κινήματος Αλλαγής διαμόρφωσαν την αντίληψη πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία Μεγάρου Μαξίμου- Αρχιεπισκοπής για τα θέματα της θρησκευτικής ουδετερότητας.

Στην συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών και οι στενοί συνεργάτες της κ. Γεννηματά, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Όθωνας, Σπύρος Καρανικόλας. Παύλος Χρηστίδης.

Η κ.Γεννηματά μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε:

Είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Μακαριώτατο.

Οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί του Ελληνικού λαού με την Ορθοδοξία, αλλά και τα ευαίσθητα Εθνικά Θέματα που συνδέονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, επιβάλλουν ένα νηφάλιο και υπεύθυνο διάλογο για την υπέρβαση της κρίσης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Τόσο μέσα στην Εκκλησία, όσο και με την Πολιτεία.

Προσεγγίζουμε πάντοτε το θέμα, με σεβασμό των διακριτών ρόλων.

Αρκετά με τους αριστερούς και δεξιούς πολιτικούς ψάλτες που διχάζουν και εμπλέκουν την εκκλησία στα μικροκομματικά τους παιχνίδια.

Προτείνω τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους, το σύνολο των εκκρεμών ζητημάτων, με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων.

Οπωσδήποτε με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των απλών ιερέων.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ