Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

3011 patra 11Με λαμπρότητα, παρουσία Ιεραρχών, επισήμων και πλήθους κόσμου η Πάτρα εόρτασε τον Πολιούχο της Αγιο Απόστολο Ανδρέα.

 

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Καισαριανής Δανιήλ, Σύρου Δωρόθεος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Αιτωλίας Κοσμάς, Χίου Μάρκος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Γρεβενών Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος, Μάνης Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Θεσπιών Συμεών και Κερνίτσης Χρύσανθος.

Λίγο πριν τις 10.30 ξεκίνησε η προσέλευση των επισήμων στον Ιερο Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών. Πρώτος κατέφθασε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και λίγα λεπτά μετά ακολούθησε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου. Στην εκκλησία κατέφθασαν και ο Περιφερειάρχης Δυτικης Ελλάδς Απόστολος Κατσιφάρας , συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Γρηγόρη Αλεξόπουλο

Στη συνέχεια κατέφθασαν η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη συνοδευόμενη από τον Πατρινό Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αριστείδη Ανδρικόπουλο αλλά και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Θεία Δοξολογία ξεκίνησε μόλις κατέφθασε στην εκκλησία και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Λίγο μετά τις 11.20 ολοκληρώθηκε με το κήρυγμα του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομου η Θεία Δοξολογία και άρχισε η έξοδος των επιστήμων και των πιστών απο το ναό για να ξεκινήσει η λιτανεία.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ακολούθησε γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

 

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ