Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

anthimosΣτον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος. Στο κήρυγμά του προς το πυκνό εκκλησίασμα ο Παναγιώτατος ζήτησε από τον κόσμο να προσεύχεται για την πατρίδα και τους νέους, ενώ παρακάλεσε να υπάρχει σεβασμός προς την χριστιανική πίστη.

 

Είπε μεταξύ άλλων: «Προσευχήθηκες ποτέ για την ειρήνη; Υπέρ της ενότητας της ελληνικού έθνους; Μήπως αντί να ειρηνεύσουμε, παρασυρόμαστε από πάθη και φανατισμούς πολιτικούς; Οι μεγαλύτερες εθνικές συμφορές συνέβησαν στην πατρίδα μας όταν έλειψε η ειρήνη από τις ψυχές αρχόντων και λαού. Είδατε τι έγινε χθες στο Παρίσι. Τι επανάσταση…

Το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά. Τη νεότητα της εποχής μας τη μάχονται πολλοί επικίνδυνοι εχθροί. Ανατρεπτικές κοινωνικοπολιτικές ιδέες, αντιχριστιανικές προπαγάνδες, δήθεν ειρηνικά συνθήματα, βιβλία και περιοδικά, θεάματα ανήθικα και προκλητικά. Προσευχήθηκες ποτέ για τη νεότητα; Μην το παραλείψετε αυτό το καθήκον».

Και κατέληξε: «Να πάνε τα πράγματα καλά για την πατρίδα μας. Να πάνε καλά για όλους του Ελληνες, τις Ελληνίδες, τα παιδιά μας χωρίς διακρίσεις με την ελπίδα ότι κι αυτοί θα δείξουν σεβασμό προς τη χριστιανική πίστης. Είμαι μεγάλος σε ηλικία αλλά κάνω ό,τι μπορώ σε όλα τα επίπεδα. Η Παναγία να είναι μαζί μας και με την πατρίδα μας. Και οι λαοί που είναι γύρω μας να είναι λογικοί και τίμιοι. Είμαστε η αρχαιότερη χώρα της βαλκανικής».

Δείτε το βίντεο από τη Θεία Λειτουργία και το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ανθιμου…

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ