Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 668
Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Με κατάνυξη και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τη Μάνη και προσκυνητών από τη Τρίπολη, τελέστηκε, χθές το βράδυ, στο Επισκοπείο Μάνης, Ιερά Αγρυπνία επι τη εορτή του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, του θαυματουργού.

Στην ιερά αγρυπνία που προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', συμμετείχε μετά την σεπτή ευλογία και άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, η μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας, με επικεφαλής τον καθηγούμενο της Ι.Μ. π. Μελχισεδέκ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Τους ύμνους της Ιεράς Αγρυπνίας απέδωσαν στο δεξιό αναλόγιο μοναχοί της Ιεράς Μονής Βαρσών, ενώ στο αριστερό κλιμάκιο της Βυζαντινής χορωδίας ''ΜΕΛΩΔΟΙ''.

Οι πιστοί που συμμετείχαν στην Ιερά Αγρυπνία είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού που φυλάσσεται σε ενορία της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά και τμήμα από την Αγία Κάρα της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, που μετέφεραν προς ευλογία των εδώ πιστών οι μοναχοί από την Ιερά Μονή Βαρσών.