Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Ολοκληρώθηκε το προσκύνημα πιστών της Μητρόπολης Μαρωνείας στους Αγίους Τόπους. Της αποδημίας ηγήθηκε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων.

 Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως αναφέρει: «Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. κ. Θεοφίλου του Γ΄ επραγματοποιήθη ιεραποδημία στους Αγίους Τόπους, ηγουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, συνοδευομένου υπό Κληρικών και τεσσαράκοντα επαρχιωτών αυτού, η οποία κατά το διάστημα από 24ης έως 29ης Αυγούστου 2017.

Την ημέραν της αφίξεως των προσκυνητών στα Πανάγια Προσκυνήματα, άπαντες προσεκύνησαν τον φρικτόν Γολγοθάν και εν συνεχεία τον Πανάγιον και Ζωοδόχον Τάφον, μετέβησαν δε ακολούθως στην αίθουσαν της έδρας της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, όπου εγένοντο δεκτοί υπό του σεπτού Προκαθημένου Αυτής Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου του Γ΄, εγκαρδίως απηυθύνοντος λόγους οικοδομής και παρακλήσεως περικοσμήσαντος κατόπιν τον Επίσκοπον μετ’ Αρχιερατικού Εγκολπίου, και τους μεν Κληρικούς μετά Σταυρού επιστηθίου, τους δε λαικούς μετ’ ευλογίας.

Από την επομένην ημέραν ο δήμος των προσκυνητών ακολούθησε τον οδόν του Μαρτυρίου και επεσκέφθη μέχρι της αναχωρήσεως από την Αγίαν Γην το Θεοδέγμον σπήλαιον της Βηθλεέμ, την Ιεράν Μονήν Αγίου Γεωργίου Χοζεβά, την Ιεράν Μονήν του Αγίου Σάββα, τη Ναζαρέτ, την Κανά, το Θαβώρ, το Σαραντάριον, τον Ιορδάνην ποταμόν και την Ιεράν Μονήν Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, ως και τα προσκυνήματα εντός της παλαιάς πόλεως.

Με την κανονικήν Πατριαρχικήν άδειαν και ευλογίαν ο Ποιμενάρχης της κατά Μαρώνειαν και Κομοτηνήν Εκκλησίας ετέλεσε δύο ιεράς Αγρυπνίας στον Πανάγιον Τάφον, μίαν επίσης στον φρικτόν Γολγοθά, ενώ μετέσχε των εγκωμίων της Θεοτόκου στη Γεσθημανή και την ημέραν της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου στην πανηγυρικήν Πατριαρχικήν Θείαν Λειτουργίαν, προσηυχήθη δε υπέρ υγιείας, προόδου και ευημερίας του ιερού Κλήρου και του Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως, ως και της Θράκης.

Σχεδιασμός-Ανάπτυξη ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ